Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2017 02:03 - САЩ, корупцията и бившата ДС в България са основните причини да няма солидно дясно политическо представителство
Автор: maxilian Категория: Политика   
Прочетен: 2292 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2017 02:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Къде е българската политическа десница? Обърнете внимание колко съществен е този въпрос и защо днес в България, вместо жизнена и солидна политическа сила в дясно, има само претенденти, обвързани с интересите на САЩ, корупцията и клиентелизма от миналото, или престъпните специални служби на държавата. Каква перспектива има страна, в която политическата десница е подменена, дискредитирана и съответно раздробена? Когато не само в парламента, а и извън него липсва субект, който да реализира десния политически дневен ред. Ако след средата на 20-и век, преобладаващата част от българския потенциал в това направление е бил унищожен, то след края на 80-те, много от онези, които биха могли да водят в тази връзка се ориентираха емиграционно и продължават да напускат родината. Емигранти бяха назначавани директно в управлението на държавата и от известно време изглежда се правят опити за организация на нещо от вън, което да запълни политическата празнина в България. Възможно ли е да се печели доверие по този начин, с частична отдаденост и не рядко с допълнително гражданство, в юрисдикция на друга държава, който иска тепърва да открива. Но доколкото съществува идеята за нея, десницата в България е разделена и идеологически -- между консерватизма, привнесен като франчайз от по-развити държави, и либералното, с което, напр., Желю Желев мечтаеше да реформира наследството от тоталитаризма. Сега наследството е от т.нар. преход, с "новата" външно-политическа ориентация, близо три десетилетия непреодолима корупция, съответните конституционни, законови.. и дори демографски измерения. Преход на подмяна за всичко, свързано с управлението, така както се разпространяват ментета, в т.ч. на самата демокрация, основни конституционни права, гражданското общество и пр. И пак със служители на престъпните специални служби, вкл. от България и техни външни партньори, които не просто се стараят да отстояват подмяната, а се намесват активно и за пресичане на реалната промяна


Тагове:   България,   партия,   сащ,   дясно,   подмяна,


Гласувай:
0



1. nadzambunata - Тц, не е баш от вчера таа работа
27.05.2017 07:06
Голема е тишината около Чипровското въстание, а тогава се извършва първата (според мене) най-скорошната масивна чистка на водещи личности. Било демек срещу турците, ама като се погледне как всичкото западни сили са се впрегнали в процеса "срещу" турчора и какъв е резултата... Всички знатни фамилии се изнасят в австро-унгарско, към 100 000 са умрелите. А потенциалът не е унищожен, той винаги се е създавал по тия Земи и после е бил изсмукван "натам". То дс-то се не е пръкнало от нищото.
цитирай
2. 1997 - Цялата енергия на прехода беше не да се създава нещо, пък било то и десница, средна класа и каквото и да е
27.05.2017 20:55
а политическата левица да бъде "подменена, дискредитирана и съответно раздробена" И днес е така, няма про-десни, има само антикомунисти. Който е все против, не може да е за каквото и да било по определение.
цитирай
3. 1997 - Още един пример за това, кое е "десница"
27.05.2017 23:46
schumpov написа:
Загърбването на най-силния сплотяващ мотив- АНТИКОМУНИЗМА, бе основната грешка на хамстерите. Не може да има в политическия живот на страната сто и кусур години комунистическа партия, а антикомунизма да се определя като пещерен. Измитането на комунистите от властта, ще даде вяра и надежда на хората, ще се реши и демографския проблем, казано е : кахърен ... не прави деца.

Авторът schumpov не иска дясна политика и либерална или някаква капиталистическа икономика, иска АНТИКОМУНИЗЪМ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxilian
Категория: Политика
Прочетен: 2176303
Постинги: 1556
Коментари: 1209
Гласове: 911
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031