Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 01:58 - ПОДРОБНО ЗА ВОДАТА- ФАКТОР ЗА ЗДРАВЕ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3012 Коментари: 8 Гласове:
18

Последна промяна: 27.07.2017 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 ТЯЛОТО ПРИ ХРОНИЧНА ЖАЖДА АВАРИРА-  БОЛЕДУВАМЕ, СТАРЕЕМ И ЗАГИВАМЕ РАНО: ХРАНАТА БЕЗ ВОДА  НЯМА КАК ДА НИ НАХРАНИ

Тялото ни, състоящио се от 75% вода изисква ежедневно „доливане вода“  по  25-30 грама на килограм телесно тегло.  И  днес, човекът, овладял толкова явления, сътворил модерната цивилизация обаче, не  обръща нужното внимание на ролята на водата , за здравето на тялотознаем да поемаме храна: закуска, обяд, вечеря, а за водата – нищо не знаем, освен, че без вода загиваме за 4-5 дни.  да  разгледаме веднъж  подробно защо пием вода  защото храната без вода  няма как да ни нахрани: защото  Водата е главният регулатор на енергията и равновесие в тялото. Натрият и калият прилепват за протеините на помпата и действат като „магнита на динамото", а водата върти протеините. Въртенето на тези катионни помпи генерира енергия, която се съхранява на различни места под формата на три типа запаси. АТФ е единият тип енергиен запас. Друг тип запас е гуанозин трифосфатът (ГТФ). Третият тип се намира в ендоплазматичния ретикулум, който залавя и натрупва калций. На всеки две единици складиран калций отговаря енергиен еквивалент от една единица АТФ, който се свързва с два атома калций. На всеки две единици калций, които се разделят и освобождават, се отделя една единица енергия, за да се образува нова единица АТФ. Този механизъм за залавяне на калций като начин за складиране на енергия прави костната структура не само скеле, но и място  за инвестиране резерв.

 При наличие на тежка дехидратация / обезводняване/ и последва намалено снабдяване с хидроелектрическа енергия, тялото се обръща към костите да му отпуснат от складираната в тях енергия. Поради това  основна причина за остеопорозата е продължителната дехидратация / нередовно, недостатъчно ежедневно пиене на вода / .

Храната, която консумираме, е продукт на енергийно превръщане на първоначалното  електро-енергогенериращо свойство на водата. Всички живи и развиващите се биологични видове, включително хората, се запазват благодарение на генериране на енергия от водта. Основен проблем на тялото е неосъзнаването на размера на енергийната зависимост на  тяло от хидроелектричеството,  продуцирано от клетъчните мембрани, само така подготвят за химичните си реакции. При нормално хидратирано тяло водата в кръвта е около 94%

 Червените кръвни телца в действителност са „водни торбички", оцветени от хемоглобина. Идеално  съдържание на вода в телесните клетки е около 75%. Различното съдържание на вода отвън и вътре в клетките нормално обуславя осмотичен поток на водата отвън навътре. В клетъчните мембрани се намират стотици хиляди помпички, генериращи напрежение, които наподобяват турбините на хидроелектрическите станции. Те се задвижват от водата, която преминава през тях. Това нахлуване на водата генерира хидроелектрическа енергия. В същото време елементи като натрия и калия се обменят като част от същия процес. Само свободната вода, която може да се мести—питейната вода, генерира хидроелектрическа  енергия в клетъчните мембрани. По-рано приетата вода, която вече изпълнява други функции, е свързана и не може да се премества на друго място.   Ето защо питейната вода е най-добрата напитка и трябва да се приема през целия ден на равни интервали. Водата изработва необходимата енергия за попълване резервите на клетките, а ако има излишно количество, то се изхвърля от организма (носейки със себе си токсични отпъдъци от клетките). Водата не се складира. Когато има дехидратиране поради неприемане на достатъчно вода, клетките изразходват произведената вече енергия. По- нататък те трябва да разчитат за генериране на енергия повече на приетата храна, отколкото на водата. Принудени са  да натрупва мазнини и да използва белтъчните и въглехидратните си резерви, тъй като тези елементи се разграждат по-лесно от складираната мазнина. Това е причината, поради която се генерира наднормено тегло. На пълния човек  тялото  е заето с постоянно кризисно справяне с дехидратацията. Думата хидролиза (разделяне, разтваряне, разчупване или разцепване посредством участието на вода  се използва, когато водата се въвлича в метаболизма на други материали. Дейности, които зависят от хидролизата, са например разграждането на протеините до съставните им аминокиселини и на мазнините до мастни киселини. Тогава хидролизата не може да се осъществи без вода. Следователно хидролитичната функция на водата е същевременно и нейният метаболизъм.Това означава, че самата вода трябва първо да бъде разцепена—хидролизирана, за да могат да бъдат използвани различните компоненти на храната. Ето защо трябва да снабдим тялото с вода преди приемането на твърди храни. Половин час преди хранене, трябва да изпием чаша вода, лечебен чай, а не заедно с храната.

 Децата, на които не се дава достатъчно вода не могат да развият умствените си способности , възрастните- оглупяват, стават раздразнителни и стигат до алцхаймер, инвалидна количка и ... катафалка преждевременно. Пиите всеки ден вода половин час преди и до час след храна вода и ако сте акуратен ще сте здрав, умен, работоспособен без болести. Въздух, вода, храна, движение- това е което ни прави живи, здрави  дълголетни, весели ... запомни и... не се оплаквай от болки и болести!

Здраво тяло- здрав дух: няма как болният хленчещ човекда  има  здрави мисли , да генерира идеи. Под въздействие на лекарства в тялото процесите се променят- докато се лекува от едно, няколко други места  понасят вреди. Боледуваме заради елементарни пропуски-  не знаем колко вода да пием, колко сме пили 

Съставете си  Ред за пиене на вода:  вода, храна, вода за здраве. Не повтаряйте мантри: Здравето е най важно, а се грижете ежедневно за нуждите на тялото си!

  Жажда: вече симптом на заболяване  Жаждата е нормално чувство, благодарение на което организмът сигнализира за прием на течности. Но, ако дълго време- години сме се лишавали от  правилното количество вода  започва да чувстваме непреодолимата жажда:. Непреодолимата жажда при висока кръвна захар (хиперглицемия), е  важен признак за откриване на диабет.  Причини:

  • Диабет;
  • Повишена загуба на вода и соли (поради недостатъчен прием на течности, обилно потене, диария или повръщане);
  • Преминаване на телесни течности от кръвообращението към тъканите, дължащо се на сериозни инфекции (напр. Сепсис) или изгаряне, или сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване

Кога да потърсим лекарска помощ?

  • Когато жаждата е продължителна, необичайна и необяснима;
  • Когато жаждата се придружава от други необясними симптоми като двойно виждане или силна умора;
  • Когато жаждата е придружена от често и обилно уриниране.

 Правилото гласи пием  вода по 30  милилитра  на  всеки  килограм  телесно  тегло 3   Ние  сме  до  водата. Огледайте  се. Няма  село  или  град, което  да  не  е  до  река  или  друг  воден  басейн. Остава  тя  да  е  и  вътре  в  нас. Колко  вода  трябва  да  пием, за  да  поддържаме  нормален  жизнен  цикъл ? Формулата  на  професор  Мермерски  е : 30  милилитра  на  всеки  килограм  телесно  тегло. Ако  тежите  примерно  80  кг, дневната  ви  нужда  е  2,4  литра. Всеки  сам  може  да  изчисли. Ако  забравите  формулата  няма  страшно. Два  литра  на  ден  е  ключовото  число. Обратно  по  формулата  това  е  дозата  при  тегло  от  65 - 67 килограма. Водата се пие регулярно всеки ден, а не литър наведнъж! Защото  въпросът  всъщност  е : КАК ДА ПИЕМ ВОДА  и отговора е

1 чаша при ставане, чаша преди всяко ядене  и час след ядене 8  бр и 1 чаша преди лягане= минимум 10  водни  чаши- грамажа над  100 до 200 гр за чаша е  ваша грижа, за спазване нормата за вода според телесното тегло  спазване на реда – също, но ако не пиете вода ежедневно, регулярно- това се отразява, като болести на ставите, на бъбреците, на сърдечно съдовата система, ставате с наднормено тегло- балон!- въобще ставате нелечимо болен , ходите по лекари, пиете хапчета, но от мързел или незнание не пиете вода. Тогава се  поправете, започнете от днес и болестите ви ще намалеят, наднорменото тегло- също. Времето и водата ще поправят грешките ви.

Как да проверим достатъчно ли е водата, която пием или е в по вече или не достига. По цвета: Вижте сутрешната първа урина какъв цвят има и я сравнете с този еталон: Ако уриназта ви е бяла,  прозрачна, като вода- намалете размера на чашата, но броя чаши и времето на пиене запазете Трябва урината ви да има светло жълт цвят,  лимонен, лимонаден. Ако е тъмен, към кафяв- отивайте на лекар ( ако пиете регулярно вода 2-3 седмици и цветът не влиза в нормалния светъл цвят.

Ферейдун Батманжелидж- Докторът който обяви: Боледувате, защото жадувате!

Ферейдун Батманжелидж (на английски: Fereydoon Batmanghelidj) е американски терапевт от ирански  известен с книгите си „Тялото жадува за вода“ и „Вие не сте болни, вие сте жадни“, както и с други трудове, отнасящи се до лечението с вода.

Роден в Техеран, Иран, през 1931 година в заможно персийско семейство. Бъдещият „Доктор Батман“ ("Dr. Batman", or "Dr. B") има съдбата да е част от елита на страната, а семейството му да е близко до шаха, което ще преобърне живота му след свалянето на шаха през 1979 г.

През 1946 г. родителите му го изпращат да учи в частно училище (Fettes College) в Единбург, Шотландия. През 1951 г. успява да запише направо втори курс на Училището по медицина с болницата „Света Мария“ при Лондонския университет, където е един от студентите на Александър Флеминг, откривателя на пеницилина. След завършване на следването си е назначен за ординатор в същата университетска болница.[1]

Когато д-р Батманжелидж се връща в Иран, участва активно в изграждането с пари на семейството си на спортен комплекс за деца, няколко болници, както и в построяването на благотворителен медицински център.

Когато през 1979 година в Иран избухва т.н. революция (Иранска революция), д-р Батманжелидж, като виден член на известно семейство, е хвърлен в затвора „Евин“] и включен в списък на осъдени на разстрел. Екзекуцията му обаче е отложена и той е поставен в режим на практикуващ доктор сред затворниците в изчакване на дата за разстрела. След освобождаването му от затвора през 1982 година д-р Батманжелидж избягва от Иран и пристига в САЩ, където се установява до края на живота си, продължавайки медицинските си изследвания. Има четири деца от белгийската си съпруга Лусил: Ардешир, Лайла, Бабак и Камила. Бракът му с Лусил Батманжелидж завършва с развод. Умира на 15 ноември 2004 г. от усложнения след прекарана пневмония в Inova Fairfax Hospital във Вирджиния, САЩ.[2]  Наследяват го съпругата му Сяопо Хуанг Батманжелидж, с която живее през последните си години във Фолс Чърч, Вирджиния, както и живите три деца от първия му брак – Ардешир Батманжелидж, който живее в Салисбъри, Масачузетс, Камила Батманжелидж, живееща в Лондон, и Бабак Батманжелидж, живеещ в Маклийн, заедно с четири внуци от тях. Медицинска кариера н Очаквайки правосъдие в затвора „Евин“, политическият затворник д-р Батманжелидж прави историческо откритие за лечебната сила на водата. Една нощ д-р Батманжелидж трябвало да лекува другаря си по килия, който страдал от остра язвена болка. Тъй като нямал под ръка никакви медикаменти, д-р Батманжелидж дал на човека, който се превивал от болка, да изпие две чаши вода. След осем минути болката изчезнала. След като му препоръчал да изпива по две чаши вода през три часа, този човек повече нито веднъж не изпитал болка през останалите четири месеца, които прекарал в затвора. Пациентът бил излекуван без каквито и да било медицински препарати. Откритието за лечебните свойства на водата, направено в затвора, спасява живота и на доктора. Властите пожелават да демонстрират, че са причастни към неговото откритие. За 31 месеца в затвора д-р Батманжелидж успява да излекува повече от 3000 болни от язва само с вода.

В затвора той прави всестранни изследвания на лечебните свойства на водата и открива, че водата може да предотвратява, облекчава и лекува много болестни дегенеративни състояния. Затворът „Евин“ става за д-р Батманжелидж „идеална стресова лаборатория“. След като се запознава с научния му труд и постигнатите резултати в затвора, съдията отменя смъртната му присъда. Когато му предлагат предсрочно освобождаване, той решава да остане в затвора още четири месеца, за да завърши изследванията си за връзките между обезводняването и кървящата пептична язва. Отчетът за неговите открития е тайно изнесен от Иран и през юни 1983 година публикуван под формата на редакционна статия в „Journal of Clinical Gastroenterology", а анотация е поместена в научната рубрика на в. „Ню Йорк Таймс“.

През 1983 година с неговите усилия е създаден фондът „За простота в медицината“.. Откритията, направени от неговите сътрудници, са представени в ежегодните публикации на фонда в „Journal of Science in Medicine Simplified“ за 1991 и 1992 година, а сега са качени на сайта www.watercure.com.

Неговите изследвания показват, че ако редовно поемаме голямо количество вода, ще можем да се радваме на крепко здраве и да избягваме болестите и болестните състояния, които изискват използването на лекарствени препарати и скъпо струващи медицински процедури.

Д-р Батманжелидж посвещава цялото си време на разпространяване на информацията за лечебните свойства на водата. Неговата книга „Тялото жадува за вода" е помогнала на милиони да започнат по-щастлив и здрав живот. Гостува в повече от 2 хил. радиопредавания и много телевизионни програми.  Написал е книгите „Тялото жадува за вода“, преведена на много езици; „Как да лекуваме болките в гърба и ревматичните болки в ставите“; „Вие не сте болни, вие сте жадни“, „Водата — натурално лекарство“ и „Водата лекува, лекарствата убиват“. Освен това е написал тематичната брошура „Артрит и болка в гърба"; 10-часов аудиосеминар „Водата: рецепта за здрав живот без болка“ и четири видеолекции — „Премахнете болката и предотвратете рака“, „Обезводняване и рак“, „Водата и солта — чудодейни лекарства“ и „Болката в гърба“.  Редовно пише статии за здравни списания. Последната му статия „Да чакаш да ожаднееш, значи преждевременно да умреш в мъки“ е публикувана в популярния сборник „Townsend Letters for Doctors and Patients“ за 2003 година.  Книгата на д-р Батманжелидж:„Тялото жадува за вода“ е  преведена на 15 езика В нея д-р Батмажелидж лансира в най-завършена форма своята теория за хроничната дехидратация като основен източник за много болести. Той е убеден, че сухата уста не е първият, а последният симптом за жаждата за вода. Именно с пиене на вода той лекува:

1.    Астма и алергии

2.    Затлъстяване

3.    Повишено съдържание на холестерол в кръвта

4.    Сърдечно-съдови заболявания и инсулт

5.    Захарен диабет

6.    Артериална хипертония

7.    Инфекция

8.    Депресия и Синдром на хроничната умора

9.    Нарушения на съня

10.                     Слабост

11.                     Пристрастяване

12.                     Остеопороза

13.                     Левкемия и лимфома

14.                     Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

15.                     Горещи вълни

16.                     Подагра

17.                     Камъни в бъбреците

Но... начина на хранене, пиенето на вода са личен проблем на всеки.  А лошия навик трябва да се поправи- тази грешка прави хората болни. Обществото има начини да се справи:  Новото отношение към водата не само  спасява от болестите на модерната епоха и пазарната икономика,  от  боледуване, поради нередовно пиене на вода.

12 метода за изцеление с вода  Топ12 |   Петър Дънов за пиенето на вода, което ни прави здрави :
Защо трябва да се пие гореща вода? При храненето по стените на стомаха и червата остават мазнини и утайки, които пречат за правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в стомаха и червата. Нали чиниите миете с топла вода, а не със студена?

Eлексирът на живота е топлата вода  според друг българин - световен колос: Петър Дънов.
Най-мощното лекарство в света това е горещата вода.

Чрез водата се отделят токсините от организма.

Горещата вода , приета на глътки , чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която, от една страна е нужна за смекчаване на храната, а от друга за промиване на вътрешните органи.












Гласувай:
18


Вълнообразно


1. kvg55 - Полезна статия, защото обикновено ...
05.07.2017 02:28
Полезна статия, защото обикновено пренебрегваме водата като част от храната ни и като лекарство. Както пише и накрая на писанието, можем да говорим само за полезността на чистата вода, а не за тази от водопроводната мрежа.
И не става въпрос само за пиенето на вода. Спомням си от детските години един лозунг изписан на стената на открития басейн с минерална вода - "На слънце, въздух и вода!". Тогава се обръщаше внимание на тези неща.
цитирай
2. barin - Поздравления, zaw12929. Водата е ...
05.07.2017 06:49
Поздравления, zaw12929. Водата е важно нещо за живота. Без храна се издържа много по-дълго, отколкото без вода. Не трябва да пренебрегваме значението и чистотата на водата.
цитирай
3. zemja - Толкова много научих!
08.07.2017 03:31
Благодаря на автора за изключително ценния постинг!
Елица
цитирай
4. zaw12929 - Тялото жадува за ЛЮБОВ, СЕКСЪТ Е ...
09.07.2017 07:31
Тялото жадува за ЛЮБОВ, СЕКСЪТ Е ДРУГО, ПРОСТИТУЦИЯ, НО...
Създаването на семейство е много отговорен момент в живота на мъжа и жената. Най силната повеля на Бог и който създава връзка „ на семейни начала без брак- руши Божия свят- споко не кможе да го разруши, а само си инкасира божи гняв. Силата на бръзката, доверието се проявява в брака ... а безбрачието е продължение на протестанството, на дарвинизма, връщане на развитието , а еднополовите бракове- върхът на човешко падение , насаждано от друго падение- заробване ограбване на хората с либерални идеи само за материални облаги на шепа хитреци... на безбожие! За да се оженят е необходимо да имат една допирна точка в Божествения свят , една в духовния и една в - във физическия. Те трябва да проявяват своята любов първо към Бога и чрез Него - един към друг. В резултат на този процес душите им ще са в хармония, ще се извършва едно непрекъснато преливане, което ще ги превърне в едно цяло, отдадено на Божественото. Ако решат да създадат дете, възпитанието му трябва да започне от момента на зачеването. Но... Съвременните хора не могат да разберат любовта, понеже не могат да се разделят от старите схващания.Те мислят, че като обичаш един човек, трябва да го нахраниш, да го облечеш, да му дадеш легло и пр. Някой може да каже, че при любовта ще задоволиш нуждите на онзи, когото обичаш: ако е жаден, ще му дадеш вода; ако е беден, ще му дадеш условия; ако е невежа, ще му дадеш знание; ако е скръбен , ще го утешиш. Но ако той има всичко това, ако няма нужда от това?
Това е само външната страна на любовта. Любовта дава нещо повече от това, което можеш да дадеш или направиш външно на човека. Любовта си има една , по-велика, по-дълбока вътрешна страна. При любовта има взаимна обмяна между душите , преливане на душите. Любовта е най-нежното цвете, което трябва да се развие далеч от погледите на хората. За любовта ти никой не трябва да знае. Любовта с език не се предава. Онзи ,който те люби, не говори , но ти чувстваш, че в тази душа има любов.Проговори ли за любовта си , тя се изгубва. Когато се обичат , хората предават настроенията и разположенията си един на друг. Когато между двама души съществува известно подобие, те взаимно предават своите мисли и чувства.Каквото мисли и чувства единият, ще го мисли и ще чувства и другият. Ако единият е добре или зле разположен, и другият ще има същото разположение. Когато обичаш едно същество, макар то да е далеч, твоята любов ще го закриля, подкрепя и огражда. Прояви своята любов, без да търсиш любовта на хората. Връзката е Божествена, когато човек има такава широка любов, че като обича, да не очаква да му дадат нещо в замяна. Щом очаква, той не е никакъв извор.Той е щерна. Като търсиш любовта на някого, ти всякога ще имаш терзание. Когато някой ти кажа , че те обича, кажи му: " Ти вършиш волята Божия". Не питай другите: " Ти обичаш ли ме?" Щом питаш, всичко ще изгубиш. Кой как ни обича, то не е наша работа. Това е работа на другите. А ние как обичаме , това е наша работа. Престъпление е човек да изисква от някого той да не обича другиго , освен него. Любовта носи изобилието. При любовта между двама души единият е активен, а другият - пасивен. Двамата не могат да бъдат едновременно активни, Това състояние не остава винаги в същото положение. Като люби известно време, човек става пасивен. У него има вече желание да го обичат. Ето, защо , който люби , след време става пасивен, а когото любят, от пасивен става активен и почва да люби. Когато любовта между двама души е активна и в двамата, те стават положителни и се отблъскват. Ако са мъж и жена, в такъв случай остават бездетни. Ако искате някой да ви обича, между него и вас трябва да има разлика, която да е хармонична, както между тоновете в музиката. В това правилно съчетание, в това различие именно седи хармонията, от която ние се възхищаваме. Никой няма право да запита приятеля си или когото и да е , обича ли го. Зададе ли такъв въпрос на приятеля си, любовта между тях ще изчезне. Обичате ли някого , и той ви обича. Няма защо да го питате.Щом питаш , ти не вярваш вече. Ако кажеш на някого, че го обичаш, с това все едно, че искаш да му кажеш: " Както аз те обичам, и ти трябва да ме обичаш". Отрицателните сили в света не могат да докоснат човека на любовта. Те не намират храна в него, понеже не са в хармония с неговото естество. Когато имаме любовта целият свят работи за нас, а когато я нямаме, ние сами работим, и затова работите ни не вървят. Човешката любов, ако не е облагородена от Божествената, може да изсмуче соковете на онзи , когото обича. За всеки човек е определено, кой да го обича,.И всеки човек трябва да намери онзи, който го обича. Искате ли да знаете, дали даден човек ви обича, спрете се в съзнанието си. Ако мисълта за този човек никога не изчезва от съзнанието ви, ще знаете, че той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му , и двамата се обичате. Не може да мислиш за някого , ако той не мисли за теб. Няма по-голяма нещастие от това, да видиш любовта и да я нямаш.
цитирай
5. bojinkata - Благодаря!
10.07.2017 09:50
Благодаря!
цитирай
6. nedovolen - Добър постинг за Водата. Всички ...
13.07.2017 16:53
Добър постинг за Водата.
Всички животински и растителни организми имат 5% материя, останалото е енергия. От материята 70% е водата. Щом става въпрос примерно за лечение, елементарно е за смятане какво трябва да лекуваме.
цитирай
7. nedovolen - Малцина знаят, че всеки човек може ...
13.07.2017 16:59
Малцина знаят, че всеки човек може САМ, ДА СИ ЕНЕРГЕТИЗИРА ВОДАТА, която пие. Простичко е. При интерес, мога да го опиша допълнително. Защото - не прави непоискано добро.
цитирай
8. zaw12929 - Повече вода за по-красива кожа в ...
21.07.2017 14:33
Повече вода за по-красива кожа в горещините
Puls | 21 юли 2017 | Коментари 0


Повече вода за по-красива кожа в горещините

Източник: Pixabay
Приемът на вода през лятото е много важен за поддържане на нормалните функции на организма. Водата подпомага храносмилането, циркулацията на кръвта, дори отделителната система. Един от първите признаци, че тялото ни е дехидратирано, е сухата кожа. Други състояния като акне, пъпки, рани, могат да преминат много по-бързо, ако не забравяме за дневния прием на течности.

Кожата е орган, състоящ се от клетки, които се пълнят с вода. Без нея те функционират на по-бавни обороти. Не след дълго кожата се стяга, изсъхва и започва да се лющи. Сухата кожа е много по-неиздръжлива на вредните влияния и предразположена към бръчки. Пиенето на достатъчно течности през този сезон поддържа кожата хидратирана, предотвратява набръчкването и поява на други признаци на стареене.

Лекарите препоръчват възрастните да пият най-малко 8 чаши вода дневно или между 2,5 -3 литра. По-голямото количество течности, които приема организма, особено в горещините, е предпоставка за по-здрава кожа, липса на замайване и главоболие, както и изчистване на клетките от токсини.

Пиенето на вода на гладно е стара практика, която се смята за алтернативен метод за пречистване на тялото. Много хора дори предприемат така нареченото водолечение или гладуване, за да се избавят от наднорменото тегло или други здравословни проблеми, дори пият предимно топла вода. Ние обаче не препоръчваме приемането само на вода в продължение на няколко дни, а просто да си направите един пречистващ ден в седмицата или месеца. Така организмът се освобождава от вредните вещества, кръвообръщението му се подобрява и притокът на кислород към клетките се увеличава.
Свързани статии..

Как да се грижим за кожата при хронични състояния Коментари 00
Слънцезащитен крем – кой не вреди на кожата ни? (2 част) Коментари 00
Слънцезащитен крем – кой вреди по-малко на кожата? Коментари 00


Някои диети или режими за здравословно хранене включват един ден, в който се пие само вода. Но вместо да си докараме проблеми, по-добре да пием вода на гладно. Американско проучване показва, че този метод помага в борбата на хиляди жени със стареенето на кожата. По-високия прием на вода рано сутрин ни действа не само диуретично, но и тонизира кожните клетки. След като те получават достатъчно количество вода, раните, пъпките и раздразнението по лицето изчезват по-бързо.

Прочети още на: http://www.Puls/health/beauty-today/news_28140.html

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208636
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031