Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2018 12:56 - Откъде кандидатът за шеф на СГС Светлин Михайлов има 1 млн. лева?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.02.2018 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                        понеделник, 19 февруари 2018 г.

Откъде кандидатът за шеф на СГС Светлин Михайлов има 1 млн. лева?
                    
image

Кандидатът за председател на Софийския градски съд (СГС) Светлин Михайлов е декларирал над 1 милион лева в банки и недвижими имоти с особено висока стойност, посочва в отворено писмо Антикорупционният фонд. В тази връзка правният център на фонда внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) серия от въпроси относно имущественото състояние на Светлин Михайлов (бивш председател на СГС в периода 2004-2009 г.), както и на неговия конкурент за поста Евгени Георгиев. От неправителствената организация очакват тези въпроси да бъдат зададени като част от събеседването на Съдийската колегия на ВСС с кандидатите, съгласно наредбата за избор на административни ръководители на съдилища, приета през 2017 година. И двамата магистрати са действащи съдии в СГС.


Публикуваме пълният текст на Антикорупционния фонд за установените по време на проверката данни и факти и произлизащите от тях въпроси:

(1) По отношение на кандидата Светлин Велков Михайлов:

Извършихме проверка на публикуваните данни в писмените документи и съответните регистри, от които се констатира следното:


От публикуваната биография се констатира, че:

– завършва ЮФ при СУ през 1991г.

– целият трудов стаж на кандидата от 1992г. насам е преминал като съдия.

– за периода 2004-2009г. председател на СГС

От публикуваната декларация за имотното състояние и произхода на средствата за придобиване на имуществото (линк //www.vss.justice.bg/root/f/upload/18/sm-dekl.obezl.pdf) , е видно, че са:

– Декларирани са парични средства в размер на общо 1 059 610 лева

– Декларирани са два леки автомобила на обща стойност 56 600 лева

– Декларирани са шест недвижими жилищни имота, два гаража и две ниви

– Декларирани са продадени през предходната година един апартамент и гараж


От извършена справка в публичния имотен регистър се констатира, че:

– от 1999 година насам Светлин Велков Михайлов осъществява множество сделки с недвижими имоти.

– Такива осъществяват и двамата му родители, като някои от имотите последните придобиват от сина си Светлин Михайлов, прехвърлят му други или му даряват получените от продажбата средства.

– От съдържанието на сделките, оформени с нотариални актове се констатира, че по някои от продажните сделки Светлин В. Михайлов е действал като пълномощник на баща си и сумите от продажбата са постъпвали направо в сметката на пълномощника Светлин В. Михайлов.


ВЪПРОСИ:

Въз основа на сочената информация възникват следните въпроси във връзка с изясняване на нравствените и професионални качества на кандидата Светлин Велков

Михайлов, които молим да му бъдат зададени, както следва:

Чрез реализирания деклариран финансов ресурс в размер на около 1 млн. лева, придобит в резултат на множество покупно- продажни сделки от кандидата и неговите родители прикрива ли се дейност, свързана с незаконен произход на средства?

В случай, че отговорът на предходният въпрос е отрицателен, то прикрива ли се търговска дейност?

Голямата част от сделките са осъществени през периода на мандата на Светлин В. Михайлов като председател на СГС. Има ли връзка между длъжността, която заема и движението на сделките, при всяка от които Светлин В. Михайлов реализира печалба в този период?

В съдържанието на сделките, оформени с нотариални актове, с които Светлин В. Михайлов е придобивал недвижимите имоти от 1999 година насам декларирани ли са действителните им цени?

Какъв е интересът на един съдия да извършва множество имотни сделки при очевидна липса на жилищна или друга нужда?

Каква е каузата при дарителските сделки на недвижими имоти между Светлин Велков Михайлов и неговите родители при очевидна липса на жилищна, финансова и изобщо материална нужда?

Извършвани ли са привидни дарителски сделки между Светлин Велков Михайлов и неговите родители и коя е била прикритата сделка. Какви са били действителните отношения и намерения между страните?

По отношение на кандидата Евгени Димитров Георгиев:

Извършихме проверка на публикуваните данни в писмените документи и съответните регистри, от които се констатира следното:
       

image

От публикуваната биография се констатира, че:

– завършва висшето си образование в ЮФ на СУ през 1998г. след което продължава образованието си в САЩ и докторантура в ЮФ на СУ през 2013г.

             image

– Стажант в периода май- август 2003г. и януари- февруари 2006г. във федерални окръжни съдилища- САЩ

             image

– Юрисконсулт в банка- март 2000 до юни 2001г.

– Съдия от юни 2001г. до днес

                   image

От публикуваната декларация за имотното състояние и произхода на средствата за придобиване на имуществото (//www.vss.justice.bg/root/f/upload/18/eg-dekl.obezl.pdf) , е видно, че:

– Декларирани са един апартамент и две дворни места в съпружеска имуществена общност

– Декларирани са други пет недвижими имота, за които не става ясно каква част е собствеността на Евгени Д. Георгиев

– Декларирани са една земеделска земя- лична собственост на Евгени Д. Георгиев и една ливада в съпружеска имуществена общност

– Декларирана е извършена през предходната година замяна на ј идеална част от недвижим имот

– Деклариран е един лек автомобил в съпружеска имуществена общност на обща стойност 5800 лева и друг автомобил на стойност 8000 лева, за който не става ясно каква част се притежава от Евгени Д. Георгиев

– Декларирани са средства в размер на 3500 лева по банкова сметка

– Декларирани са общо седем покупки на акции, извършени от Евгени Д. Георгиев и от съпругата му

– Декларирани са три договора за кредит в общ размер 196 000 лева

– Декларирани са две обезпечения- два договора за ипотека в полза на банка в общ размер 215 000 лева

– Деклариране са разходи за обучение в общ размер 245 000 лева и източник на финансирането.

             image

ВЪПРОС:

Въз основа на сочената информация възниква следния въпрос към кандидата Евгени Димитров Георгиев, който моля да му бъде зададен, както следва:

1.Каква е частта от собствеността на Евгени Димитров Георгиев в имуществото, за което не е посочена такава в декларацията за имотното състояние и произхода на средствата за придобиване на имуществото? / ГЛАСОВЕ

   
image
На вниманието на изпълняващите прокурорска и съдийска длъжност, но фактически извършващи

ПОРЪЧКОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА и ПРОКУРОРСКИ И СЪДИЙСКИ УСЛУГИ (т.е. ПРОСТИТУЦИЯ)

В България прокурорите и съдиите са независими най-вече от себе си и преди всичко от Правото и са проститутски вертеп на Държавна сигурност.

ГОСПОДАРИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЯ НЕОКОЛОНИАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЖИМ, ОТ СЕПТЕМВРИ 1944 Г. ДО ДНЕС СА ДЕМОНИЗИРАЛИ БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ И СА ГО ПРЕВЪРНАЛИ В ЖЕСТОКО-ПЕРВЕРЗЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ПРЕСТЪПНА САМОРАЗПРАВА И УНИЩОЖАВАНЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ВИСОКО ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО И НАСТОЯВАТ ЗА ТОВА, ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ ДА СПАЗВА ПРИНЦИПИТЕ И НОРМИТЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И ПРАВОТО.

ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ НА АДА РАБОТЯТ СРЕЩУ ОНЕЗИ ДЪЛБОКО СЪЩНОСТНИ ПРОЯВНИ ФОРМИ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, КОИТО СЕ ХАРАКТЕРИЗИРАТ ИМЕННО КАТО ИЗРАЗ НА НАЙ-ВИСШАТА СТЕПЕН НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО,

И СА ПРОЯВЕНИ НЕ САМО СЪС СВОЯТА ВИСОКА ПРИСТОЙНОСТ,

НО И КАТО СПЕЦИФИЧНО ПОСЛАНИЕ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ,

НА КОЯТО ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е ПОКАЗАНО, ЧЕ СЛОВОТО НЕ Е САМО ДУМИ, А НАЙ-ВЕЧЕ Е ДЕЙСТВЕН ИЗРАЗ НА ГАРАНТИРАНОТО ОТ ПРАВОТО НЕОТНЕМАЕМО ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО.

ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ПРЕСТЪПНАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ЧРЕЗ ТУК ВИЗИРАНОТО ПРЕСТЪПНО НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ Е НАСОЧЕНА КЪМ ТАКА НАРЕЧЕНОТО

УСМИРЯВАНЕ И УМЪРТВЯВАНЕ НА ПРОЯВНИТЕ ФОРМИ

НА ДЪЛБОКО ЧОВЕШКИТЕ ИМПУЛСИ;

и че както по-рано, така и сега провеждането на така визираната престъпна цел е интензивно съпроводено от неимоверно перверзни съпътствуващи престъпни оперативни мероприятия на специалните държавни и мафиотски служби.

http://iankov.blogspot.bg/…/115-30522016-6-07062017-1500.ht…


image

В КАЛИ ЮГА НЕ ПРИБЯГВАЙ ДО УСЛУГИТЕ НА КАКА КАЛИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

НЕ СЪДИ И НЕ УЧАСТВАЙ В КААБАТА НА СЪДЕБНИТЕ ДЕЛА, НЕ ПРИСТЪПВАЙ В СГРАДИТЕ ИМ ОБЛАДАНИ ОТ СИЛТЕ НА ЗЛОТО И ИЗГРАДЕНИ НА МЕСТА С АСУРИЧНИ ВИХРИ

НО ИЗОБЛИЧАВЙ В ДУМИ И МИСЛИ СИЛИТЕ НА ЗЛОТО - ЕСТЕСТВЕНО НЕ САМО ИЗВЪН ВАС.


Съдебната система в епохата на Кали е реверсиран плагиат на "Съда на Анубис" злосторниците с "тежка" душа винаги се оказват невинни.

При Съда на Анубис, човекоподобни същества с глави на кучета претеглят сърцата на хората. Текстът на "Книга на мъртвите", приведени в "Папируса на Ани", се дават подробно описание на представите на египтяните за задгробния живот. Една глава описва Съдът на Озирис, където Анубис претегля сърцето на кантара на истината. От лявата страна на везните, се поставя сърцето на покойника, отдясно - перо богини Маат (-ары) = Матери



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740606
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031