Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2018 02:28 - Пак ли никой няма да повдигне въпросът за човешките права в Китай
Автор: maxilian Категория: Политика   
Прочетен: 576 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.07.2018 02:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За седма поредна година наблюдаваме как се развива инициативата на комунистическия режим в Китай да си купува влияние чрез податливи държави и правителства. Въпреки че, по същество, това е корупционно отношение, когато се прави в международната дипломация, знаете, няма ограничения, доколкото взаимната изгода не противоречи на законите на физиката. От 2012 г., във Варшава, управляващите на Китай откриха възможност да разгърнат своята глобална стратегия и в рамките на Европа, ориентирайки подкупническия си инвестиционен интерес спрямо ето кои държави: http://ceec-china-latvia.org/page/about/ . Китайската икономическа мощ, основана не върху ефективност, високи жизнени стандарти и научни постижения, колкото върху експлоатация на многобройното население на страната и кражба на интелектуална собственост от вън, очевидно позволява на комунистическото ръководство да получава признание и радушен прием сред колегите по света. Защото комунизмът в Китай се развива чрез централизирано натрупване на финансов капитал, който се почита особено на запад и пред който съответно президентът на САЩ, канцлерът на Германия или британският премиер.. са готови да преглъщат онова, което иначе се очаква да казват на китайските комунистически ръководители. Това поведение от страна на водещите държави в западната цивилизация е което позволява на по-малките да се възползват от китайските инвестиционни намерения. Това е причината да се натрупват опасения за формиране на китайско влияние сред слабите в Европейския съюз. Комунистическият режим в България е обявен за престъпен, но такъв закон явно не пречи на държавните институции да разчитат, че комунистическия режим в Китай не е престъпен. Може би гражданите в Китай разполагат със свобода на изразяване, свободни медии, свобода на движение, свобода за сдружаване в съюзи и организации, политическа свобода, или религиозни права и свободи? Хората там имат свободен достъп до Интернет и подобни публикации, като настоящата, се допускат за разпространение, така ли? С усвояване на нови технологии в Китай започнаха да прилагат усъвършенствани методи за обществен контрол, които във все по-голяма степен пресъздават анти-утопията от „1984“ на Джордж Оруел. Последно се разчу за условията в т.нар. лагери за превъзпитание, разказвани от потърпевши -- https://news.bg/world/ekszatvornitsi-v-lageri-za-prevazpitanie-v-kitay-govoryat-za-promivane-na-mozatsi-i-macheniya.html . Изключително безотговорно е в Европа да не се прави отчетлива разлика между достойнствата на китайската цивилизация с китайския народ и престъпленията на режима, който управлява Китай. Да се възприема моделът на този режим като успешен партньор е опасно за всички


Тагове:   Китай,   свобода,   комунизъм,   права,   16 1,


Гласувай:
1



1. planinitenabulgaria - В сатията
06.07.2018 03:55
е показано разбирането Ви към този проблем, към който Китай се опитва да пприсъедини и нас. Америка се възпротивява на кражбата на интелектуално собственост, Европа си мълчи с надежда да компенсиране на все по-трудните иономически връзки с Америка с такива с Китай.
А какъв облак е надвиснал над Европа във връзка ппредстоящата среща Тръмп-Путин! Възможно е ситуацията в Стария континет да бъде върната на точката от 1945 г. Тръмп е на крачка да катурне тогавашния ред, установен от Америка по света, ако признае Крим. Америка пак ще има ползи както през 1945 г. когато на Сталин бе подарена половин Европа и разрешено да има ядрени оръжия. Той вече не признава и правата на човека, които ги гарантираше ООН, не спазва и ангажимента за опазване на околната среда. И ощее нещо, също лошо. В момента 49% от американците одобряват делата на Тръмп, което му дава самочувствие да стори още много вреди на света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxilian
Категория: Политика
Прочетен: 2197945
Постинги: 1574
Коментари: 1212
Гласове: 913
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930