Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2018 02:19 - Приятелите на марихуаната в България са репресирани с конспиративни цели, в нарушение на Конституцията и против справедливостта
Автор: maxilian Категория: Политика   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2018 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако се питате защо в нашата страна все още прилагат законови норми срещу пълнолетните граждани, които предпочитат да употребяват марихуана за отдих, възстановяване и развлечение, вместо да пият ракия, например, вижте, първо, кой е министър-председател. Бойко Борисов започна да трупа рейтинг на обществено одобрение като главен секретар на МВР. По негово публично и упорито настояване, тогава, с аргументи от типа „ние ги хващаме, те ги пускат“, в Наказателния кодекс бе внесено изменение, чрез инициатива от Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски, Борислав Цеков и Пламен Панайотов. Посредством това изменение, заедно с разпространителите на наркотици, под наказателна репресия бяха поставени и всички пълнолетни потребители на марихуана. Пазарната цена на марихуаната, съответно, бе подложена на преосмисляне и дали по ирония или напълно закономерно, именно когато Бойко Борисов започна да прави политическа партия, след като бе отстранен от МВР и бе избран за кмет на Столична община, тази цена се повиши изведнъж почти десетократно. Марихуана пак се разпространява във все по-голяма степен от хора, които предлагат амфетамини и пр. неща. Как се процедира с конкуренцията в тази област, а и по принцип, от както България започна да гони, вместо да привлича преките чуждестранни инвестиции, е известно. Второ, вижте по какъв начин и доколко в България биват защитени основните конституционни права на гражданите. За сравнение, наскоро Грузинският конституционен съд защити личната употреба на марихуаната. Правото да бъде сезиран Конституционния съд на Грузия, обаче, не е ограничено, както в България. Четейки действащата Конституция от 1991 г. следва да е гарантирано не само притежанието на малки количества марихуана, но и отглеждането на едно-две растения канабис за лична употреба от пълнолетни лица. Предвидени са разпоредби за правата на личността и свободното развитие на човека, личната свобода и неприкосновеност, личния живот на гражданите, неприкосновеността на жилище и частна собственост, не на последно място свободата на мисълта.. Ако правоохранителните органи под ръководството на Бойко Борисов не са способни или не искат да доказват самото разпространение, при малки количества, това не може да се приписва като проблем на потребителите на марихуана в държава с гарантирани права на малцинствата и индивида. Трето, движението и по-точно водещата организация на движението за декриминализация на марихуаната в България през последните години, чрез постъпления и въздействие от вън, бе ориентирана към постепенно формиране на политическо представителство. При ясно изразена тенденция за растящ електорат, това, разбира се, е най-малко средно-срочна инициатива. С такива цели, всъщност, няма интерес да се отхлабва натиска от репресията, чрез ефективна съдебна защита правата на малцинството, вместо да се трупа политически потенциал, който да бъде използван пълноценно



Гласувай:
2



1. karamelita - Вие в ред ли сте като ги пишете тези ...
09.08.2018 05:48
Вие в ред ли сте като ги пишете тези неща?!Марихуаната трябва да е абсолютно забранена у нас!Почти всички катастрофи са в резултат на употреба на канабис и марихуана!Колко човека измряха и невинните срещу побърканите наркомани?!Не може да се гледат само печалбите,народът ни е в голям процент много прост и прогресивно загубва живота си от пиянство,сега и наткотици!Колко останахме?!Наркоманите създават ненормални деца или са бездетни!Просто съм ужасена като чета това...има много други начини да се печелят пари в България,живели сме преди и сме се оправяли и без това!Хората мрат всеки ден,българите!Сляп ли сте,глух ли сте или замаян от тези глупости!!Какво искате да избиете всички българи ли?!!!!Къде ви е ума!!!
цитирай
2. apostapostoloff - Кармелита!
09.08.2018 06:21
В цял свят марихуната се легализира и се отглежда и продава съвсем свободно. Какво излиза? Излиза, че светът е населен с идиоти, а нашата Каремелита и единствената свустна и умна жена на света.

Пишете за неща, които не познавате и по този начин ставате и смешна, и жалка. Защото е очевадно, че вие никога не сте и подушвала марихуана. Но се изказвате “вещо“ за нея. Пък и от името на народа взехте да говорите, а бе жалка работа. Ама то всичко ви се пише на гъза!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxilian
Категория: Политика
Прочетен: 2198544
Постинги: 1574
Коментари: 1212
Гласове: 913
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930