Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2022 21:14 - Откровение - В последния час богатството е изчезнало. (Пророк Исая ни предупреждава, че в последните дни Бог ще „обърне света с главата надолу.“)
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1967 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2022 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Откровение - В последния час богатството е изчезнало. (Пророк Исая ни предупреждава, че в последните дни Бог ще „обърне света с главата надолу.“)

image

Публикувано отМадж Уаги 23 ноември 2022 г Публикувано вНекатегоризиран

Пророк Исая ни предупреждава, че в последните дни Бог ще „преобърне света с главата надолу“. Той заявява: „Ето, Господ изпразва земята и я запустява, и я обръща с главата надолу” (Исая 24:1).

Според това пророчество внезапна присъда идва върху земята и ще промени всичко за един час. В рамките на този кратък период целият свят ще стане свидетел на бързо падащо разрушение върху град и нация и светът никога няма да бъде същият.

Ако сте привързани към материалните неща - ако обичате този свят и нещата в него - няма да искате да чуете какво е пророкувал Исая. Всъщност, дори за най-праведните от Божия народ казаното от Исая може да изглежда немислимо. Мнозина със сигурност биха попитали: „Как може цял свят да бъде поразен за един час?“

Ако не вярвахме, че Библията е чистото Божие Слово, малцина от нас биха приели пророчеството на Исая на сериозно. Но Писанието ясно казва:  за един час светът ще се промени. Църквата ще се промени. И всеки човек на земята ще се промени .

Апостол Йоан дава подобно предупреждение в Откровение. Той говори за унищожителната присъда, идваща върху град и нация: „В един ден смърт, печал и глад; и тя ще бъде напълно изгорена с огън; защото силен е Господ Бог, който я съди... Защото за един час толкова голямо богатство се обезсмисли” (Откровение 18:8, 17).

В пророчеството на Исая осъденият град е хвърлен в объркване. Всяка къща е затворена, никой не влиза или си отива. „Градът на объркването се събори; всяка къща се затваря, за да не влезе никой” (Исая 24:10). Целият град е оставен пуст: „В града остана пустош и портата е поразена от разрушение“ (24:12). Всички входове и изходи на града ги няма. Пасажът показва, че е дошъл огън, взрив, който е разтърсил самите основи на земята (вижте 24:6).

Ние, които живеем в Ню Йорк, знаем нещо за този вид сцена. Когато кулите близнаци бяха атакувани, зловещите огньове и дим можеха да се видят да се издигат до небето на километри. Наскоро нюйоркчани изпаднаха в паника, когато изпод градска улица изригна маса пара. Хората тичаха във всички посоки и крещяха: „Това ли е? Това ли е крайната атака?“

Днес множество светски пророци казват, че ядрената атака е неизбежна. Целта, която те споменават най-често, е Ню Йорк, но може да се случи във всеки голям град: Лондон, Париж, Тел Авив, Вашингтон. Нито Исая, нито Йоан посочват града, върху който пада разрушителната присъда. Нямам намерение това послание да плаши някого.

Нека изясня в този момент: нямам намерение това съобщение да плаши някого. Павел ни казва, че като ученици на Исус Христос, ние вече сме преминали от смъртта в живота. Ние, които призоваваме Исус като Господ, трябва да сме уверени, че независимо какво се случва в този свят, неговата пролята кръв ни спасява и изкупва.

Затова не трябва да се страхуваме от новини, а по-скоро да внимаваме какво прави Господ в света. Като много хора, чувам тъжни съобщения, които ме карат да искам да настроя всичко. Но истината е, че Бог се движи насред такива времена и чрез тях той говори предупреждения към всички, които биха чули гласа му. Пророчеството на Исая сочи ясно към нашето поколение.

Вярвам, както и много изтъкнати библейски учени, че пророчеството на Исая сочи към последните дни. С това имам предвид нашето настояще. Накратко, идва внезапна присъда и Писанието категорично показва, че сега е на прага.

В този момент може да се чудите: „Как можем да сме сигурни, че сме поколението, към което сочи това пророчество?“ Можем да разберем по две причини, че подобни присъди са неизбежни:

1. Все повече пророци предупреждават за апокалиптично бедствие на прага . Когато използвам думата „пророци“, не говоря само за тези в църквата. Говоря и за „светски пророци“.

В Писанието има няколко прецедента за светски пророци. Бог използва Асирия като свой жезъл на корекция с Израел. И той назначи цар Кир за свой слуга, за да помага на Израел: „(Господ) казва за Кир, Той е Моят пастир и ще изпълни всичко, което искам“ (Исая 44:28).

По същия начин днес Бог използва светски пророци, за да изпраща предупреждения. Те стават „неговите пророци“ за известно време. И техните пророчества могат да бъдат по-трудни от тези, изречени от вярващи. Посланието, което пиша тук, е меко в сравнение с пророчествата, произнасяни от всякакви светски гласове. Просто проверете репортажите във вестниците или радиото.

„Наистина Господ Бог няма да направи нищо, без да открие тайната Си на слугите Си пророците“ (Амос 3:7).

2. Внезапното унищожение идва, когато чашата на насилието прелее . Чувствеността, перверзията и алчността са широко разпространени в нашето общество. И все пак, когато Бог изпрати Потопа на земята, това беше поради световно изригване на насилие: „И земята се поквари пред Бога, и земята се изпълни с насилие“ (Битие 6:11).

В момента по света се водят множество войни и кървави въстания. И все пак най-важното в съзнанието ми е насилието, което се извършва срещу деца по целия свят:

  • Мисля за сексуалното насилие на педофилите. Деца по целия свят биват изнасилвани, отвличани и принуждавани да бъдат поробени в глобалната секс търговия. Наскоро бе открит педофил в САЩ, който поддържа уеб сайт, който съветва други педофили за най-лесните места за вземане на деца. Няма закон, който да спре този човек. Най-голямата църковна деноминация в света е похарчила стотици милиони долари, за да уреди искове на онези, които са били тормозени в детството от духовници. Кажете ми докога Бог ще търпи жалките викове на деца, които са тормозени от тези, които биха представлявали Христос?
  • Хиляди деца в Африка биват избивани в племенни войни, насичани до смърт от мачете. Млади момчета - дори тези под десетгодишна възраст - са включени в племенни милиции и са принуждавани да убиват мъже в ритуали за посвещение.
  • Тук, в САЩ, кръвта на милиони абортирани бебета вика от земята.
  • Съобщенията за убийства в училище вече не шокират много от нас, но продължават да тероризират децата ни. Може да се закоравяваме към подобни съобщения, но Божието сърце е наскърбено от тях.

Казвам ви, няма по-лошо насилие от малтретирането на деца. Небето вика: „Горко, горко! Вашите присъди нямат лек.”1. За един час Бог ще промени  целия свят .

Ще се случи внезапно катаклизмично събитие, първото от окончателните Божии присъди. Това велико събитие ще накара земята да се разклати. И Исая казва, че когато удари, няма да има място за бягство: „Високият [горд] град, той го сваля... дори до земята; докарва го дори в пръстта” (Исая 26:5). „Жителите на земята са изгорени“ (24:6).

След като това се случи, ще избухне пълен хаос. Всички граждански дейности ще спрат и обществото ще изпадне в масов безпорядък. Правителствените агенции ще бъдат безпомощни да възстановят какъвто и да е разум. Никакви държавни войски, никаква национална гвардия, никаква армия няма да могат да въведат ред в катаклизма.

Добре си спомняте, че когато кулите близнаци бяха разрушени, в Ню Йорк се изля помощ от цял ​​свят. Армия от хора дойде да помогне с каквото може. Но сцената в пророчеството на Исая е различна: това бедствие очевидно е извън способността на човечеството да реагира.

След като това решение удари, то ще опустоши икономиката. Богатите търговци ще стоят и ще гледат в мъки, плач и скръб, докато са изправени пред фалит. В един миг цялото богатство, което са натрупали, ще бъде сведено до нищо. Йоан описва сцената: „Търговците на тези неща, които забогатяха от нея, ще стоят надалеч от страх от нейните мъки, ще плачат и ще ридаят, казвайки: Уви, уви, този велик град... Защото в един час толкова голямо богатство се изгуби” (Откровение 18:15-17).

През нощта всички покупки и продажби ще спрат. Всеки ресторант и бар ще бъдат затворени и всяко пиене и правене на музика ще бъде прекратено. Наистина, всяка следа от веселие и наслада, радост и радост ще изчезне: „Всички весели сърца въздишат. Веселието на табетите престава, шумът на веселящите се прекратява, веселието на арфата престава. Няма да пият вино с песен... Изчезна веселието на земята” (Исая 24:7–9, 11).

Да, това е картина на мрак и гибел. Но това не е моето пророчество. Това слово беше дадено от Светия Дух на Всемогъщия Бог, за да бъде предадено от неговия праведен пророк Исая. Дори светският свят се готви това да се случи. Милиарди се харчат за вътрешна сигурност в САЩ, Англия, Европа и Израел. Защо? Военни експерти предупреждават, че със сигурност предстои терористична атака, която ще засегне света.

Може да попитате: „Защо целият свят ще се промени, ако ядрена атака се случи само в един град?“ Това ще се случи поради страх от отмъщение. Ако измамна нация изпрати такава атака, можете да сте сигурни, че в рамките на часове тази нация ще бъде унищожена. Помислете за плана, който Израел има, известен като опцията Самсон. В момента, в който ядрена бойна глава бъде изстреляна срещу тях, след миг Израел ще пусне ядрени ракети, за да опустоши столиците на всички вражески държави.

Светът се превърна в тиктакаща бомба и времето бързо изтича.2. След един час Бог ще промени  църквата .

Този час на опустошение внезапно ще промени църквите, независимо дали са живи или мъртви. Исая пише: „Ще се тресе като маслиново дърво“ (Исая 24:13). Изображението е на Бог, който разклаща маслиново дърво, след като е откъснал плода. Накратко, той ще разтърси всичко, което може да се разклати, без да пести нищо. Това ще бъде време на катаклизмично разрушение и всепоглъщаща тъмнина.

И така, вие питате: „Ами Божиите хора насред всичко това? Какво ще стане с църквата?” Исая ни дава невероятна дума за това какво ще се случи с вярващите.

Всред ужасното разтърсване ще се чуе песен, чиито звук ще става все по-силен . Изведнъж, в този най-мрачен час, световен хор от гласове ще пее възхвала на Божието величие: „Те ще издигнат гласа си, ще пеят за величието на Господа, ще викат с висок глас от морето“ (24 :14).

Схващате ли снимката? Навсякъде ще има паника. Сърцата на хората ще им откажат от страх, тъй като огньове изригват дим, виждан на стотици километри. Безредие и хаос ще царят от всички страни. И все пак сред опустошителните пожари и бедствия, светът ще чуе славната песен да се пее: „Прославете Господа в огъня, точно името на Господа, Бога на Израел… От най-края на земята чухме песни, дори слава на праведния (Един)” (Исая 24:15–16).

Свят остатък ще се събуди и  песен ще се роди в огъня . Вместо да се паникьосват, Божият народ ще възхвалява страхотното му величие. Представете си: в най-мрачния час на всички времена, колективен глас ще се издигне от милиони от всяка нация, не в страх или агония, а в радостна хвала към Господ.

Как ще стане това, ще попитате? След един час Бог ще прероди и възстанови своята църква. Сухите кости ще се разклатят и ще издрънчат, а праведните ще бъдат събудени, докато Светият Дух призовава множество хладки вярващи обратно към първата им любов. В Своята милост той ще събуди онези, които са Го пренебрегнали, пренебрегвайки Словото Му, избягвайки молитва, може би дори обмисляйки развод. Изведнъж душите им ще бъдат залети от угризения на съвестта и божествена скръб. И мнозина ще паднат на колене, викайки в покаяние.

Ще има съживяване на прославянето на Божието величие. И песента на това съживление ще се чуе от най-крайните части на земята. Изток, запад, север и юг - от арабските земи до Китай, Индонезия, Африка и всички части на земята - славна песен ще се издигне от средата на огньовете. След един ден тези, които са оцелели от пожарите, ще пеят нова песен по целия свят. Исая 25 ни казва, че чудесни чудеса ще дойдат в този момент, тъй като „Бог прави всичко ново“.

По целия свят хората на Господа ще „пируват“ с Неговото Слово: „В тази планина Господ на Силите ще направи на всички хора угощение от тлъсти неща, угощение от вина на утайка, от тлъсти неща, пълни с костен мозък, от вина върху утайки, добре пречистени” (Исая 25:6).

„И той ще унищожи в тази планина лицето на покривалото, хвърлено върху всички хора, и покривалото, което се простира върху всички народи“ (25:7). Точно сега, в това време на просперитет, масите по света изглеждат покрити с воал, неспособни да видят истината за Исус Христос. Но когато Бог се издигне, за да разтърси света чрез съд, покривалата, покриващи умовете на милиарди, ще бъдат отхвърлени. Завесата на тъмнината ще бъде премахната и мнозина ще видят Господ в Неговата слава. Святият Дух няма да принуди Христос върху тези отворени очи и сърца; по-скоро остатък ще се надигне измежду тях.

Вярвам, че най-тъмните покрития днес са над очите и сърцата на младежите по света. Това важи особено за студентите в колежанска възраст, чиято вяра е била бомбардирана до четири години. През това време техните умове са били индоктринирани от безбожни професори в класни стаи, където вярата е атакувана, подигравана и презирана. Сега вярата на тези млади мъже и жени претърпя корабокрушение. Те напускат колежа, убедени, че Бог е мъртъв.

Но за един час на опустошение - ядрено, икономическо и социално - всички подобни лицемерни воали ще паднат. Същите тези професори, които им се подиграваха, ще осъзнаят, че докато са изправени пред възможността за смърт, трябва да се направи избор: „Ами вечността? Има ли живот след смъртта?" Ще потърсят някой, който да им обясни всичко, което се случва.

Когато песента бъде изпята, тя ще бъде чута от млади хора от всички слоеве на обществото, от всяка нация под слънцето. Мнозина ще закоравят сърцата си и ще прокълнат Бог при звука на тази песен, но множество други ще се присъединят към пеенето на неговото величие.3. След един час Бог ще  ни промени като личности .

Само за един час фокусът на живота ни ще се промени. Вече няма да сме обсебени от собствените си несгоди и проблеми. Изведнъж толкова много неща, които сме скъпи, вече няма да имат никаква стойност за нас. Защо? В този час всички ще бъдат в една лодка:

„Ще бъде както с народа, така и със свещеника; както на слугата, така и на господаря му; както при слугинята, така и при господарката; както на купувача, така и на продавача; както при заемодателя, така и при заемателя; както на този, който взема лихва, така и на този, който дава лихва” (Исая 24:2).

Внезапната присъда, която идва, няма да уважи никого. По-скоро ще докосне всички, които са в царството на яростта му. Президенти, крале, най-богатите и най-известните в света - всички ще треперят точно като най-бедните на земята. И това катастрофално събитие ще унищожи всеки идол, изчиствайки беззаконието и събаряйки всички фалшиви олтари:

„Чрез това (бедствието) следователно ще бъде изчистено беззаконието на Яков; и това е целият плод, който отнема греха му; когато направи всичките камъни на олтара като тебеширени камъни, строшени, дърветата и идолите няма да се изправят [да останат стоящи]” (Исая 27:9).

Най-известният идол в света са парите и точно сега Америка е изправена пред чудовищна финансова катастрофа. Инвеститорите се борят да преместят парите си от високорискови фондове, а ипотечните компании фалират. Едно скорошно финансово заглавие гласи „Изоставете кораба!“ Всички продават и никой не купува. Много домакинства са в паника, тъй като за една нощ животът им се променя. Мисля си за президента на хедж фонд за милиарди долари, който наскоро обяви за продажба своята 142-футова яхта и имението си с шестнадесет спални в Аспен, Колорадо. Фондът му беше пресъхнал буквално за една нощ.

Идва денят, в който спортът ще бъде последното нещо, за което хората ще си мислят. Нямам нищо против спорта, но скоро вече няма да има сделки за 250 милиона долара за спортисти, когато толкова голяма част от света гладува. Всички идоли ще се срутят, смачкани на прах и игралното поле ще бъде изравнено. И най-богатите, и най-бедните ще бъдат изправени пред същите условия.

Всичко ще се случи в рамките на един ден. „Когато кажат: Мир и безопасност! тогава ги сполетява внезапна гибел, както раждане върху бременна жена; и те няма да избягат” (1 Солунци 5:3). Защо такива апокалиптични предупреждения?

Може би се чудите: какво добро може да дойде от тези пророчески послания? Защо някой трябва да живее в такова безпокойство?

Напомням ви, Исус предупреди Ерусалим за внезапно опустошение, което ще дойде върху този град. Щеше да бъде изгорен до основи, с над един милион души убити. Христос обяснява своето предупреждение: „Казах ви, преди да се сбъдне, че, когато се сбъдне, да повярвате” (Йоан 14:29). По същество той казваше: „Когато се случи, ще разберете, че има Бог, който ви обича и ви е предупредил.”

Павел нарича такива предупреждения „светлина“, прозрения, които прогонват тъмнината. Той казва накратко: „Вие сте деца на светлината, защото знаете какво предстои в бъдещето. Така че, когато дойде разрушението и има паника навсякъде, вие ще имате спокойствието на Святия Дух. Нещо в теб ще се ускори и ти ще си спомниш „Бог ме предупреди“. Това пророчество не е послание на гняв към Божия народ, а призив за събуждане да започнем да се подготвяме.

„Бог не ни е определил за гняв, а за да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, който умря за нас, така че, будни ли сме, или спим, да живеем заедно с Него“ (1 Солунци 5:9-10). Павел говори тук за време на възможно унищожение. Затова той казва: „Утешавайте се заедно и се назидайте един друг, както правите и вие“ (5:11).

В този ден на просперитет никой не иска да чуе послание като това на Исая. Със сигурност не искам да го чувам. Но не можем да го пренебрегнем, защото е тук пред вратата ни. В такива времена, казва Павел, когато знаем, че идва внезапно унищожение, ние не трябва да треперим или да скърбим, както прави светът. Вместо това трябва да се утешаваме един друг с вяра, знаейки, че Бог управлява всеки аспект от живота ни.

„Бъдете трезви, облечете бронения нагръдник на вярата и любовта; и за шлем надеждата за спасение” (5:8). Павел инструктира: „Въоръжете се с вяра. Изградете вярата си сега, преди да дойде денят. Научи песента си и ще можеш да я пееш в огъня си. „Прославете Господа в огъня, името на Господа, Израилевия Бог“ (Исая 24:15).

Това е надеждата на нашата най-свята вяра:  нашият Господ кара песента да излезе от най-мрачните времена . Започнете сега да изграждате святата си вяра в него и се научете да възхвалявате величието му тихо в сърцето си. Когато пеете песента си, това ще укрепи и насърчи вашите братя и сестри. И ще свидетелства на света: „Нашият Господ царува над Потопа!“ ■

Силно препоръчвам този сайт, който съдържа най-добрите статии с положителен добив и дори  полезни - www.whatfinger.com




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737644
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031