Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2020 17:45 - Шокиращо в Narod.bg: Вальо Златев плашил Корнелия да не ровят около къщата на Баце в Барселона. „Ще станат лоши неща”, съскал олигархът на Бойко
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 2183 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 16.11.2020 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Шокиращо в Narod.bg: Вальо Златев плашил Корнелия да не ровят около къщата на Баце в Барселона. „Ще станат лоши неща”, съскал олигархът на Бойко


imageОт Admin на 12.11.2020

Скандалът, покрай който Бойко Борисов получи световна известност – „Барселонагейт”, е трябвало да бъде заметен под килима поне в България, алармира само пред Narod.bg източник от „Позитано” 20. Оказа се, че олигархът Валентин Златев, който налял 3,5 млн. евро в луксозната къща и магазин в Испания за нуждите на „Мис Бикини” Борислава Йовчева, която отглежда едно от децата на премиера Бойко Борисов, опитал да смачка случая.

imageДимитър Нинов получава 30 000 лева на месец от „Лукойл“

Вальо Златев, който като работодател дава 30 000 лв. заплата на съпруга на Корнелия – Димитър Нинов, се срещнал с шефката на БСП в кабинета ѝ на „Позитано” 20 и директно я предупредил: „Кажи на Елена Йончева да спре да рови около къщата в Барселона, защото ще се случат лоши неща”, хвърли бомбата читателят на Narod.bg.

Именно журналистът Елена Йончева поде скандала, който първоначално бе огласен от испанското издание „Ел Периодико”, което взриви с новината, че българският премиер Бойко Борисов е разследван за участие в група за пране на пари.

Срещата между Корнелия и Валентин Златев станала в началото на юли 2018-а. Само няколко седмици по-късно, в края на месеца, шефката на БСП предала посланието на Елена Йончева – че ако продължава да дълбае по скандала „Барселонагейт”, ще получи обвинение от прокуратурата, разкри още Narod.bg.

Признанието направи евродепутатът в интервю за изданието Euractiv. В разговора Йончева посочва, че двете с Корнелия се видели през юли 2018 г. в пленарната зала на парламента. Тогава тя приела тогава казаното като опит да бъде предпазена. Сега обаче е убедена, че Нинова е „предавала послание на властта“.

„Г-жа Нинова ми каза, че ако продължа това разследване като евродепутат, тя има информация, че срещу мен ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. Аз й казах, че няма от какво да се притеснявам и ще продължа това разследване. Тогава допусках, че г-жа Нинова просто иска да ме предпази от евентуален удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се притеснява, защото в моята биография няма нещо, което да е притеснително“, каза Йончева, която тогава беше народен представител, а сега е евродепутат (БСП, Алианс на социалисти и демократи).

Корнелия се оказва права. „Към края на годината получих искане на прокуратурата за сваляне на имунитета, представиха ми информация кога са започнали да събират информация, за да образуват този сигнал – това е август месец, един месец след разговора с Нинова”, допълва Йончева.

Връзката на Валентин Златев с палата и магазина в Барселона на „Мис Бикини” е директна – именно олигархът на Баце е осигурил финансирането на екстрите в Испания като „връщане на услуга” към Бойко Борисов.

Врътката минава през бизнесмена Александър Чаушев, който апортира самата къща за три милиона евро в Барселона във фирмата на Борислава Йовчева, която е сочена като майка на едно от тайните деца на премиера. Тези действия на бившият дългогодишен директор в „Лукойл” нямат обяснения до днес. Чаушев е много близък до Валентин Златев, за когото пък се знае, че е в изключително тесни връзки с Бойко Борисов. Тези връзки и зависимости на Борисов от Златев са посочени и в секретните грами на американският посланик Джон Байърли публикувани от Уикилийкс

Още по темата:


image

Само в Narod.bg: Мъжът на Корнелия лапа 30 бона заплата (СНИМКИ)

Димитър Нинов прибира колосалната сума всеки месец като шеф на дирекция „Развитие и експлоатация” в „Лукойл” Мъжът на Корнелия Нинова е извор на безкраен паричен поток за фамилията – инженерът получава космическите 30 000 лева месечно като шеф в „Лукойл”, научи само Narod.bg от свой човек в нефтената компания. Димитър Нинов преуспява начело на възловата дирекция … Продължете с четенето наСамо в Narod.bg: Мъжът на Корнелия лапа 30 бона заплата (СНИМКИ)

imageNarod.bg  0коментара  



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. sekirata - Мутринска работа, те си знаят .айната
16.11.2020 17:56
Как нямат страх и срам от Бога поне!
цитирай
2. ivo1 - Това определено ще срине имиджа на ...
19.11.2020 11:25
Това определено ще срине имиджа на Корнелия Нинова, ако не реши бързо този проблем!Проблема ще е решаващ за БСП на изборите през март 2021 година!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744220
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031