Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2021 20:18 - САЛАХИ: БЪЛГАРИТЕ СМЕ НА НАШАТА ЗЕМЯ ОТПРЕДИ 23 000 ГОДИНИ
Автор: kzone Категория: Новини   
Прочетен: 2917 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изследователят Мила Салахи е инициатор на петицията, с която се настоява за промяна на българската история на държавно равнище.

image

 В петицията са изписани интересни факти, опровергаващи записаното в учебниците. Като това, че българи са живели на Балканите още през неолита. Писмеността и летоброенето ни са най-старите в света. Ключови думи от българския език навлизат във всички европейски езици.

Петицията е изпратена до президента, министър-председателя, министъра на културата, председателя на Народното събрание, Комисията по култура и до всички партийни парламентарни групи в Народното Събрание. Тя е подкрепена от Българския Генетичен Проект към американската лаборатория „Фемили Три ДНА” и още 14 сдружения и изследователски екипи, вкючващи генетици, историци, археолози, палеолози, езиковеди, краеведи, пише trafficnews.bg

– Как реагираха историците от БАН на вашата петиция?

– Входирали сме петицията, имаме официални отговори от БАН, с които един вид си вкарват сами автогол. Сега, в отпускарските месеци, а и предвид това, което става в държавата, няма как да внесем протестната нота. Но пазим номерата на петициите. Посочили сме протестна нота, защото с историците от БАН няма как да се спори по друг начин и ще внесем и нея. Ние сме инициатори и на искането 24 май да се нарича Ден на българската писменост, просвета и култура. Да не е славянска, защото такова „животно” де факто няма. То е кабинетно понятие.

В защита на всичките лъжи, с които са си взели титлите, от БАН ни отговориха, че все пак тяхното изследване потвърждава европейския произход на българите. Което си е чисто автохтонен произход. Ние работим със съставителя, инициатора на най-големия генетичен проект инж. физ. Евгени Делев. Той е управител на една от най-големите американски лаборатории Family Tree DNA. Разликата между генетичните проучвания на БАН и това е, че тук се правят тестове, които могат да определят на всяка една хапъл група всяка подгрупа. Но най-точният ДНК анализ все пак е митохондриалната ДНК. Една пряка линия на дадена генетична линия може да се запази при нея хиляда години. А недвусмислено това означава, че тук по женска линия сме от около 23 000 години. Да не връщам и по-назад. И сме си на нашата земя. Всички апии казват, че тя ни се полага по родово право, видно и от писмата на Калоян, върху които също не се работи.

– В училище се учат съвсем други неща за нашата история.

– Учат се едни откровени лъжи. Изопачаването на нашата история е един много дълъг процес, който стартира с появата на т.нар. данайци или древни гърци. Защото и древни гърци всъщност няма. Официалната версия е Данай, който идва от Египет. Обаче всъщност те са от една отхвърлена каста Далита. Градът, от който слизат, се намира на територията на Северна Индия. Това е град Сатан. Оттук може да направите и връзка с книгата на голямата лъжа – Библията, кой е сатаната. Нещата са навързани, през вековете е изопачавано, изопачавано. От тази каста произлизат данайците, които са роднини с евреите и арабите. С насилие те открадват познанието от нашите предци. Ние имаме родово-административна традиция на племената, които са населявали нашите земи, на принципа на триединството, и това се вижда от знака „Триглиф” – царската династия, жреческата каста и конниците войни, бранители на познанието. Всъщност България е била империя на духа. Те са владеели хората със силата на познанието, на словото. Това нещо винаги е впечатлявало и са разнесли писаното слово, науката като цяло на територията на почти целия свят, който познаваме днес.

Всичко това мога да го подплатя с хиляди проучвания, преводи. Има си и съвсем логични връзки. Всеки говори за египетската цивилизация. Тя се появява от нищото, буквално за 24 часа. Но никой не говори и за преддинастичния период. Не може една писмена система да се роди от нищото. Една писмена система, за да се изгради, за да се изгради структурата на езика в един нормален речитатив, защото реч, писменост и език са три различни неща, те не може да се появи за 24 часа. И ние имаме хиляди примери, които са намирани на територията на България преди Христа, които гният по хранилищата на музеите. Музейните работници ме търсят да ходя да помагам. А имаме и пример – т.нар. старобългарски руни, въпреки че те са много по-древни. Те са вече развитият вариант на т.нар. дунавска писменост, която Харалд Харман датира 5 хил. години преди Христа, но всички датировки в археологията са условни. Не може да се определи датировка. Нито въглеродният анализ е точен, нито фосфорният. Просто това са методи, които датират приблизително. Той я датира 5 000 години преди Христа. Когато погледнете една дунавска писменост, можете да видите и старобългарските руни, които се запазват като свещено писмо до 10 век. След това можете да видите и шевиците, които пък са доразвити руни с украси. Да не говорим, че и т.нар елини, елинизмът е само културен феномен, който се развива по това време, и връщане към корените. Нищо повече.

– Тогава не трябва да честваме и Кирил и Методий , така ли?

– Те нямат нищо общо със създаването на т.нар. българица. Вариантът на глаголицата можете да го видите 5 век преди Христа в т.нар. писменост геез. Тази писменост произлиза от едно берберско племе. Берберите, които са на територията на Северна Африка, са наше коляно. Нашите две култури са сестрински. Оригиналното название на тази писменост е тингри. Ползва се от племето тингри, които са едни невероятни мулати с яркосини очи, а се знае, че генната мутация на сините очи тръгва от култура Варна.

– Вярвате ли, че това ваше начинание ще има успех?

– Абсолютно, ще имаме успех. Ние първо внесохме петицията през групата на ВМРО. След това я внесохме официално с входирани номера към всички инстанции. И вярвам, че ще има успех, защото българите са народ на светлината. И рано или късно всеки един се осъзнава. Ако не се промени от институциите, просто народът вече започва да се събужда и да осъзнава, че нещата не са така, както им се казват. Ние контактуваме с много деца, с много родители. Обясняваме. Ходим на срещи, изнасяме лекции. Самите хора ще принудят институциите да променят цялата тази лъжа. Защото един камък, за да си тежи на мястото, трябва да знае откъде е произлязъл.

Важното е родителите да възпитават децата си в обич към България, към род и родина. Това е заветът на предците ни. Да пазим знанието, да знаем кои сме и да се борим за това, което трябва да бъде.

– Младите хора искат ли да се върнат към корените си?

– Това съм го казала много отдавна, че всичко в живота е кръговрат. Младите хора започват да осъзнават и аз съм много щастлива, че около мен са само млади хора, които наистина милеят за България. Това не е само показност. Това ни е заложено в ДНК-то. Винаги има някакви спадове, някакви въздигания. Но една нация трябва да си знае корена и да се гордее с него. Искрено подкрепям всички млади хора, които светят като светулчици. Страшни деца имаме, много добри деца. Свикнали сме медиите да ни показват само лоши примери, но аз познавам хиляди душици, които се борят.

– Ще успеем ли да запазим българското?

– Българският ген не може да се изгуби, българският дух не може да бъде победен.



Гласувай:
12



Спечели и ти от своя блог!
1. ivo1 - Благодаря на автора за изчерпат...
19.03.2021 23:37
Благодаря на автора за изчерпателната статия и положения труд, да излезе на бял свят истината за коренът ни български!
цитирай
2. bojo12345 - Българският ген не може да се изгуби, българският дух не може да бъде победен!
20.03.2021 08:29
Амин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 422905
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444