Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2022 08:50 - Основната цел на САЩ в Украйна е проста и безпощадна - и това не е Русия
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 3925 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 29.09.2022 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Защо истинските цели на САЩ в Украйна са унищожаването на Европа и нейния икономически лидер Германия, обясняват от популярния Telegram канал „Империята на пушача“. Авторът пише на разбираем език за икономиката и производствените процеси.

  „Така че нека опишем ситуацията в света в началото на 2022 г.:

  Китай – БВП 16,9 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. Индустриален сектор ~30,5% или 5,1 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. Икономика на износа 15,3% с ниво на сложност на износа 1,35 (лесно заменим, не технологичен, но масивен, ценово еластичен, изискващ малък марж на производителите и евтин труд, както и агломерация на производители)  

Германия – БВП 4,2 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. Индустриален сектор ~27-30% или 1,1-1,3 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. Икономика на износа 35% с почти най-високото ниво на сложност на износа на планетата 2.07 (само Япония има 2.49 охладител. Тоест износът не е заменим, сложен технологичен и следователно МНОГО МАРГИНАЛЕН)   ЕС като цяло – БВП 17 трлн. USD (изведнъж!!! повече от Китай или в най-лошия случай същото). Индустриален сектор ~25% или 4,1 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. (изведнъж малко по-малко от Китай). Само тази индустрия, както вече беше споменато по-горе, е високотехнологична и следователно маргинална, даваща бърз положителен растеж на капитала.  


САЩ – БВП 22,9 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. Индустриалният сектор обаче е само 18% или 4,1 трлн. ЩАТСКИ ДОЛАР. (Изведнъж по-малък от Китай и точно като ЕС)!!! А финансовият сектор е повече от 20%, както и секторът на общите услуги в 77% от икономиката.   Но дори този индустриален сектор, който дава само 7,7% от износа с индекс на сложност на износа (ECI) от само 1,57 (точно като Китай)   И така, връщайки се към началото на годината, натрупаните дисбаланси в паричната политика повишават инфлацията и могат да погребат цялата доларова система.   Спирането на QE* и започването на намаляване на баланса на Фед ще гарантира падането на сектора на услугите, действителната смърт на финансовия сектор, както и голяма част от рисковите ИТ под формата на зомби компании с отрицателни маржове на оборот или без пари поток (паричен поток - прибл. RV).   За да оцелеят, държавите трябва спешно да развият реалния сектор на икономиката, тоест индустрията.   Но тъй като светът стана глобален, не се очакват нови пазари, системата не може да улови Марс с марсианците, което означава, че трябва да расте с интензивни темпове, което означава отрицателна работа на капитала, тъй като общите инвестиции на рисков капитал на интензивните темпове не се изплащат, това е очевидно от 2009 г. насам.  



Какво да правя? Трябва да убиете конкурент.  
     Вариант 1: Китай. Въпреки това, първо, Китай е субективен, второ, икономиките на Китай и Съединените щати са твърде свързани, и трето, развитието на индустрия, подобна на китайската, е нисък марж, дълго изплащане и спад в доходите на домакинствата. А спадът в доходите на населението е революция в САЩ. Опцията не работи.  
      Вариант 2: ЕС Пасва идеално, липса на субективизъм и маргинален бизнес.   Бизнесът обаче е маргинален, защото е много технологичен, тоест има висок и дълъг праг на влизане. Необходими са десетилетия на развитие, хиляди патенти и отглеждането на екип от специалисти.   Но! Патентите, специалистите и компаниите не принадлежат на ЕС.   Трябва да принудим тези компании с пълна сила да се преместят в САЩ, точно както например нискорентабилното производство се премести в Китай през 90-те години.   За да направите това, трябва да създадете непоносими условия за бизнес: война, глад и студ.  
Вижте сега ЕС!  

Новини 1: За 8 месеца на 2022 г. германското индустриално производство е намаляло с 1,8% на фона на санкциите срещу Русия, а в химическия и фармацевтичния сектор на Германия (висока зависимост от газа) е отчетен спад от 10,7%.  

Новини 2: На 21 септември Wall Street Journal публикува материал, че големият германски бизнес масово се мести в Новия свят.  

Новина 3: Експлозия на Северен поток 1 и 2.   Свързвам последните новини в една верига от събития.   Картаген (ЕО) трябва да бъде унищожен. На всяка цена.   Това е основната цел на САЩ в Украйна“.  

Вижте също: САЩ изисква от ЕС да ускори финансовата помощ за Украйна, - Financial Times    

Източник: https://rusvesna.su/news/1664427166



Гласувай:
9



1. bojinkata - А отслабването на Русия, избива...
29.09.2022 08:56
А отслабването на Русия, избиването на славянския народ и другите екстри за ВП на САЩ - приятен бонус! Така, че приказките, че ФАЩ са сбъркали с окрайна съвсем не са верни! Всичко си върви по план, изготвен преди много години! Доларът укрепва, като ходи по труповете на другите валути! Просто бизнес, нищо лично! Правата на човека и демокрацията са паравана, зад който се извършват престъпленията на най-големия терорист в света!
цитирай
2. truthful - Русия от край време е била мечта да ...
29.09.2022 11:33
Русия от край време е била мечта да бъде разпадната и заграбена. Това е 1/6 от площта на Земята с твърде много ресyрси. Петрол, газ, злато, над 60 елемента от менделеевата таблица, дървесина, вода и още колко др.
Освен, че е най-голямата православна държава - още по-голям трън в очите на САЩ и НСР. Разпаднат ли Рyсия - света е на САЩ и НСР, и това много хора изобщо не го вдяват че ще е така.
По тази причина САЩ са разработвали от много години доста планове за военна интервенция в Рyсия, дори с атомно оръжие. Нооо... става така, че Рyсия също има атомно оръжие(едно сем. Росенберг дава инфо за това и в САЩ ги осъждат на смърт!!!).
Днес Рyсия има силен военен комплекс,много по-голям от САЩ. И САЩ там не могат "да пеят" и за това се ползват др. методи. За жалост много хора остават слепи и глyхи за това и за тях Рyсия е агресор и какво ли не още. А всъщност агресора е САЩ, държавата позволила да има паметник на който е написано: "Нека населението на Земята да бъде 500 000 000." Има хора, които не са видели фашистките символи в САЩ и колко още др. Много, много хора живеят с розовките очилца.
цитирай
3. kvg55 - bojinkata,
29.09.2022 12:03
Поръчката е 3 в 1 – Руската федерация + Китайската народна република + Евроколхоза.
цитирай
4. polmus - Може ли при новите условия,
29.09.2022 23:03
Може ли при новите условия, вследствие на американското унишожение на газовите трасета, Германия да съживи военната си доктрина, за която загатна Улав Шолц, преди месец?
Може би това е мотивът на САЩ, че Германия се опитва да се освободи от 77 годишната си колонизация от Робовладелецът САЩ?!?
цитирай
5. bojinkata - УлаФ ШУлц само ще козирува и ще из...
30.09.2022 08:31
УлаФ ШУлц само ще козирува и ще изпълнява заповедите на Фашингтон!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5367747
Постинги: 3592
Коментари: 5815
Гласове: 6684
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031