Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 12:29 - Нужен е референдум за членството в ЕС
Автор: maxilian Категория: Политика   
Прочетен: 2652 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 23.07.2013 14:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Докато Вивиан Рединг разиграва поредния театър за имидж-рейтинг и прокарване на пан-европейска федерация, а институциите на Евро-съюза продължават да са все така затворени в Интернет без да поддържат електронни форуми за пряк и публичен диалог с гражданите, във Великобритания подготвят референдум относно членството в ЕС. Нека укрепим устоите на общия пазар и икономическата интеграция, и да оставим мегаломанските идеи за политически съюз, призовават все по-гласно критиците на тези евро-бюрократи, които си представят планетата разпределена вече не на национални, а на континентални основи, и се смятат за де-факто Суверен на европейската земя. Ние в България още не сме се произнесли! Дали заради болните амбиции на бившия престолонаследник, самозванец да решава наместо Суверена, или поради традициите в държавната администрация относно спазването на правила.., когато другите присъединяващи се държави една по една питаха гражданите си за позволение да предоставят части от собствения им суверенитет.., българските парламентарни представители си измениха Конституцията, че самите те имат право да предоставят на Европейския съюз правомощия, произтичащи от тази Конституция /Чл. 85. (1), т. 9/. Разбирате ли, това противоречи още с чл. 1. (3)? Не се проведе и съответния публичен дебат за плюсовете и минусите.., не позволиха да се изложат и критикуват договорените параметри и условия на това присъединяване.. И въз основа на безправието от 1991 г. за гражданите да сезират Конституционния съд, така, в неведение за изключително съществени подробности, България бе вкарана отново като овца, за пореден път да бъде подчинена, без необходимото суверенно решение. За Вивиан Рединг и някои посланици сега може да изглежда, че хората на площад „Независимост“ протестират за тях, но всъщност се иска действително да питат.., а не друг да решава, вместо Нас. По този начин, с развитие на гражданското общество, макар със закъснение, в България естествено назрява въпроса за членството в ЕС. Дилемата „За“ или „Против“ това членство на Национален референдум е единственото, което може да го направи легитимно

Свързана публикация: България има интерес да подкрепи Дейвид Камерън



Гласувай:
3



1. olivie - И аз съм За
23.07.2013 15:07
И аз се чудя като са толкова големи демократи, защо не направим и ние такъв референдум. Дори комунистите след 9-и септември макар и проформа направиха такъв. Демократите по- големи тирани ли са? Пък и с НАТО технически сме имали непреодолими /пропаст/ несъответствия. Това едва ли ще ни пречи от друга страна да сме в Шенген за да бъде разнообразието пълно.
цитирай
2. dimat - За какво ви е референдум,за излизане от ЕС?!
31.07.2015 23:14
Някой да не би да проведе такъв,когато ни натикаха в задния двор на Четвъртия райх?

Хванете ли се на въдицата "референдум",бъдете сигурни,че домораслите фалшификатори ще го изфабрикуват такъв,какъвто им е изгоден,демек,оставане в кошарата.

Затова,никакъв референдум,а масови демонстрации и налагане на политиците решение за излизане от кошарата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxilian
Категория: Политика
Прочетен: 2192021
Постинги: 1572
Коментари: 1211
Гласове: 912
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930