Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2021 23:30 - Политическият дебат за отношенията с Русия в България става предизборен
Автор: maxilian Категория: Политика   
Прочетен: 1257 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 19.02.2021 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Предстоящите парламентарни избори в България са първите с участие на Интернет телевизионни предавания. Както в „Youtube“, така и чрез „Facebook“ се наблюдават все повече разнообразни, в т.ч. редовни ежеседмични и ежедневни разпространения на живо на интервюта и разговори с гости, свободно достъпни за гледане от вторична и пр. аудитории. Много от тези теми, гости и въпроси не биват отразявани от електронните медии в ефир и по ТВ-кабел, още по-малко във водещия радио-телевизионен поток. В съпоставка с тази свободна Интернет-журналистика, така, по още по-категоричен начин лъсва цензурата и автоцензурата във водещите електронни медии, които в най-голяма степен определят електоралните нагласи. Ако някой още не е разбрал каква е методиката на редовното изследване на „Репортери без граници“ за свобода на медиите, така, в съпоставка със свободната журналистика, става още по-ясно защо България устойчиво изпадна на 111-място в международната класация, при категорията на държавите от Азия, Африка и Централна Америка. Докато свободната Интернет-журналистика се фокусира върху основни обществени проблеми с действително професионалната цел да ги извади на светло за дебат и търсене на решения, във водещия аудио и визуален информационен поток в България продължава да се наблюдава тежко контролирано съдържание за успиване и психо-форматиране на широките обществени маси. В тези условия прави силно впечатление как БНР, БНТ, бТВ, НТВ и БГонЕър, например, не допускат да се обсъжда пряко, с аргументи и от двете страни, темата за отношения с Руската Федерация, въпреки че тази тема е все по-гореща в глобален, континентален и национален план. Как е възможно, след толкова събития и очертаващата се проблемна перспектива по тази тема, да няма популярно радио и телевизионно студио, където да се съберат, напр., Соломон Паси и Николай Малинов, Стефан Тафров с Нако Стефанов.., или по-умерени авторитети.., които да поговорят открито пред хората, да може компетентно и от двете гледни точки да се потърси и да се види каква е истината? От страна на САЩ и в НАТО непрекъснато се твърди, че Русия имала дестабилизираща роля за Европа, че представлявала заплаха за всички в НАТО, че подкопавала Международния правов ред и пр.. Според Вас, това вярно ли е, или не е вярно? Защо на Българския народ му спестяват точно тази тема, и то когато е все по-належаща, национално, регионално и глобално



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - В САЩ, "най-демократичвата страна", запушиха устата на действащ президент
18.02.2021 23:49
В САЩ, "най-демократичвата страна", запушиха устата на действащ президент. Та у нас ще цепят басма на не-президенти. Но забелязахте ли? ПО-ДЕМОКРАТИЧНИ СМЕ ОТ САЩ.!!! Въпреки, че ББ е поддържан от "Европа", САЩ и световните банкери, на нашия президент ОЩЕ НЕ Е ОТНЕТА ДУМАТА!!!
Кой можеше да помисли само преди година, че сме станали по-демократични от САЩ, БЕЗ ДА СМЕ СТАНАЛИ ДЕМОКРАТИЧНИ. Щото дебелашките изпълнения на ББ, са ПО-МАЛКО КРИТИКУВАНИ В МЕДИИТЕ, отколкото президента Радев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maxilian
Категория: Политика
Прочетен: 2192397
Постинги: 1572
Коментари: 1211
Гласове: 912
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930