Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2023 12:01 - Р. България и Северна Македония
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.02.2023 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Атеизмът прониква в Европа чрез идеите на Жан Жак Русо. Петдесет години след смъртта му французите правят опит да създадат справедливо социално общество, с което да подобрят положението на трудовия човек. Резултатите от този опит са трагични. Изобретява се гилотината като средство за унищожаване на „лошите“, за да живеят „добрите“. По улиците на Париж потичат реки от човешка кръв. Накрая Конвентът прекратява клането, като отсича главата на най-големия главорез на французите, Робеспиер. Някои французи предлагат да му се издигне паметник, а болшевиките изтъкват като причина за неуспеха недостатъчната активност на якобинците спрямо техните врагове. Според тях кръвта е била недостатъчна. Сега сравнете начина за постигане на справедливо общество със заповедтта на Бога „Не убивай“. Комунизмът, като икономическо общество, няма нищо общо със зверските убийства.  

Подобна революция се провежда през 1905 година в Русия. Тя също не успява.

Третата революция е Октомврийската. Побеждава мнението, че за несправедливостта е виновен Бог. Той и Неговото слово биват забранени. Започва масово гонение и убийства на свещеници и други хора, които наистина желаят справедливост. “Философи“ и високо образовани учени обявяват атеизма за научен. Провеждат се съдебни прецеси и атеистите се превръщат в открити богоборци. През 1989 г. обявиха „демокрация“, но за 70 години атеизмът се е загнездел здраво в съзнанието на членовете на социалистическото общество и трудно може да се изкорени от техните мозъци, поразени и неспособни за мислене.

Александър Солженицин пише“: „...светът никога не е виждал толкова организирано, военизирано и радикално злонамерено безбожие от това, което е практикувано от марксизма. Главната движеща сила във философската система на Маркс и Ленин е омразата към Бога; тази омраза е  в сърцето на марксистко-ленинската психология и е много по-опасна от всички техни икономически и политически програми“ (Ал. Солженицин. „50 нобелови лауреати за вярата си в Бога“).

Атеизмът пречи и на взаимоотношенията между България и Северна Македония. Понеже Библията и нейните пророчества се подценяват, ще направя малко пояснение. В нея е записано: „...защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух“ (2 Петрово 1:21).

Аргументът на атеистите е, че през вековете Библията е претърпяла многобройни промени и нейният текст е променен. Този аргумент се отнася за Стария завет. Но с намерените през 1947 г. Кумрански ръкописи човечеството се сдобива с копия, които са с 1000 години по-стари от откритите през VIII век. (около 200 години преди Христос). Резултатът от сравнените текстове е сензационен. Книгата на пророк Исая от съвременната Библия отговаря напълно по съдържание на намерените преписи. Това заставя критиците, както и скептиците, да замълчат по въпроса за „безбройните” промени на библейските текстове.  Свитъците от Мъртво море доказват точността на преписите на Стария завет. Библията, дадена на човечеството от Бога, е непроменена книга.

Дискусията между Р. България и Северна Македония се водят на атеистична основа. И двете страни не признават Библията за слово на Бога. Те не я поглеждат, дори я смятат за наивна и недействителна. Не признават и нейните пророчества.

Едно от тях е пророчеството на Даниил, относно „Големият образ“ от съня на Навуходоносор. Чрез него Бог изброява царствата от Вавилон до Второто пришествие. Те са: Вавилон, Мидо-Персия, Гръцкото царство, Римската империя, разединена Европа (резултат от разпадане на Римската империя),  тяхното унищожаване и установяване на Божието царство.

В книгата на Даниил, 7 глава, царсватата са представени като зверове: „Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; ... След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си... Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт. Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога“ (Даниил 7:4-7).

В осма глава на книгата се уточнява: „...прочее, подигнах очите си и видях, и, ето, стоеше пред реката един овен, който имаше два рога; роговете бяха високи, но единият по-висок от другия; и по-високият беше израсъл по-после. Видях, че овенът бодеше към запад, към север и към юг; и никой звяр не можеше да устои пред него, и нямаше кой да избави от силата му; но постъпваше по волята си и се носеше горделиво. А като размишлявах, ето, козел идеше от запад по лицето на целия свят, без да се допира до земята; и козелът имаше бележит рог между очите си. Той дойде до овена, който имаше двата рога, който видях да стои пред потока, и завтече се върху него с устремителната си сила. И видях, че се приближи при овена и се разсвирепи против него, и като удари овена счупи двата му рога; и нямаше сила в овена да устои пред него; но го хвърли на земята и го стъпка; и нямаше кой да отърве овена от силата му. Затова козелът се възвеличи много; а когато заякна, големият му рог се счупи, вместо който излязоха четири бележити рога към четирите небесни ветрища (Даниил 8:3-8).

По-нататък се споменават страните, оприличени на животни: „Двата рога на овена, които си видял, са царете на Мидия и на Персия.
Буйният козел е гръцкият цар; и големият рог между очите му е първият цар. А гдето се строшил той и излезли четири вместо него, значи, че четири царе ще се издигнат от тоя народ, но не със сила като неговата (Даниил 8:20-22).

Даниил признава, че не може да разбере това пророчество: „Тогава аз Даниил примрях, и боледувах няколко дни; после станах и вършех царските работи. А чудех се за видението, защото никой не го разбираше“ (Даниил 8:27). Историята потвърждава  разитието на империите и периодите на тяхното царуване.

Отговорът на спорния въпрос е категоричен: Александър Велики (Македонски) е гръцкият цар. Българите, живеещи в Северозападна Македония  не са гърци, въпреки, че се обявяват за наследници на Александър, дори му издигнаха паметник. А областта Македония обхваща територията между Благоевград, Солун и Скопие. В нея живеят  българи от Благоевградско, българи и албанци в Северозападна Македония (наречена Северна Македония) и гърци в солунската част от Македония.

Нито нашите атеисти, нито българите-атеисти в Северозападна Македония, не могат да видят очевидната истина, пророкувана в Библията. Това е защото те са се отрекли от Бога и от истините на Библията. Докато са подвластни на това „научно“ познание (атеизмът), те не ще могат да решат спорния въпрос, възникнал между тях.       




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179181
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031