Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 14:04 - На почивка в Пампорово
Автор: travelwithpolina Категория: Туризъм   
Прочетен: 1479 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Пампорово е един от най-хубавите и популярни зимни курорти у нас. С течение на годините, той се превърна в голям ски център, притежаващ много писти, училища, центрове и т.н., и предлагащ забавления и пълноценен отдих на своите посетители. Не са малко и хората, които ежегодно избират като дестинация за своите почивки в Пампорово. И това не е случайно, понеже курортът може да ви осигури една интересна и пълноценна ваканция през всеки сезон.

Дори и да не сте професионални скиори и все още да нямате чак толкова опит, бихте могли да упражните уменията си на някои от пистите за начинаещи или за средно напреднали. Според предпочитания на всеки любител има писти за ски бягане, слалом и гигантски слалом. За онези, които обичат свободата е създаде фънпарк, където всеки може да прави това, което пожелае по отношение на зимните спортове.

При голяма част от хората, които имат деца също се наблюдава пристрастие – те избират да прекарат своите почивки в Пампорово. Причината за това е, че курортът притежава специална детска ски зона, където малчуганите могат от ранна възраст да се научат да карат ски или да практикуват друг зимен спорт. Тя е напълно обезопасена, снабдена с професионалисти, които се грижат за децата. Чудесна дестинация за семейна ваканция, където докато малките се забавляват вие може да обърнете внимание на половинката си и да се насладите на красивите гледки от планината.

До тук със зимата. Вече настъпват топлите месеци и е време да кажем няколко думи и за лятото, защо хората обичат да ходят на планина тогава и в частност предпочитат за своите почивки в Пампорово?

Лятото е топло и приятно, идеално за разходки из природата. А, когато се намират сред истинската красива природа, такава, каквато не се вижда навсякъде, какво друго може да правите? През топлите месеци, Родопите са уникални, ето защо като редовна практика се утвърди пешеходният туризъм. Много хора се възползват от тази възможност, както и от други услуги, които ще ви помогнат да се почувстват в хармония с природата и най-вече със себе си – езда сред чистият въздух, цъфналите цветя и божественият им аромат, планинско колоездене, разглеждане на забележителностите в района, които не са никак малко. Някои от най-известните са Орфеевите скали, обсерваторията в Рожен, манастира, Смолянските езера, пещерата Ухловица и т.н. Това са места, които трябва да се видят поне веднъж в живота и ако имате възможност да съчетаете ваканцията си с тях, задължително го направете.

Естествено, курортът притежава много луксозни хотели, места за настаняване, заведения, барове, ресторанти, където може да се забавлявате и да разпуснете сред тамошната атмосфера. Бихте могли да откриете много оферти за почивки в Пампорово, например тук - http://www.onfire.bg/bg/offers/category/105/Pamporovo.html, или чрез познати и приятели, и т.н.

Това е курорт, който заслужава вашето внимание и време, и в който бихте имали една наистина пълноценна семейна почивка. Романтиката на планината витае във въздуха, а спокойствието, което ти дава това място, може да се усети на много малко места. Родопите са една от най-величествените български ценности, наша гордост, която винаги е готова да приюти в сърцето си всеки, който желае да се наслади на красотата и чистотата, която тя носи.



Гласувай:
1



1. pitwasilew - На снимката - връх Турлата до село ...
28.06.2016 18:17
На снимката - връх Турлата до село Гела! Много симпатичен връх! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: travelwithpolina
Категория: Туризъм
Прочетен: 18446
Постинги: 4
Коментари: 4
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031